Politika privatnosti TEDxZagreb.

 1. Prikupljanje informacija
 2. Upotreba vaših osobnih podataka
 3. Zaštita informacija
 4. Internet
 5. Kolačići
 6. Poveznice
 7. Brisanje podataka
 8. Dozvole na TEDxZagreb događaju
 9. Dodatne informacije

Prikupljanje i obradu podataka za TEDxZagreb web stranicu i TEDxZagreb događaj provodi Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI), Lubenjaki 10, 10000 Zagreb OIB: 42871852309. 

Registracijom na događaj i prihvaćanjem naših uvjeta i odredbi ili posjetom web stranici, prihvaćate i pristajete na prakse opisane u ovim Pravilima o privatnosti.

HUKI čvrsto vjeruje da je važno zaštititi vaše osobne podatke i obvezuje se pružiti vam personaliziranu uslugu koja ispunjava vaše potrebe na način koji također štiti vašu privatnost. Ova politika objašnjava kako možemo prikupljati osobne podatke o vama. Također objašnjava neke sigurnosne mjere koje poduzimamo kako bismo zaštitili vaše osobne podatke i navodi određene stvari koje ćemo i nećemo činiti. 

 1. Prikupljanje informacija

Možemo prikupljati različite podatke od vas ovisno o tome kako koristite usluge. O obradi i zaštiti podataka brine Hrvatski ured za kreativnost i inovacije kao voditelj obrade osobnih podataka. Evo nekoliko primjera kako bismo vam pomogli bolje razumjeti podatke koje prikupljamo.

a) Kada posjetite TEDxZagreb web stranicu prikupljaju se podaci o kolačićima i podatke koje direktno dostavite. Također, prikupljamo podatke o korištenju web stranice kako bi Vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

b) Kada kupite ulaznice za TEDxZagreb događaj prikupljamo sve podatke koji direktno dostavite – Vašu email adresu te ime i prezime. 

 1. Upotreba vaših osobnih podataka

2.1 Vaše osobne podatke koristimo samo u svrhe navedene u nastavku i nećemo ih zadržavati duže nego što je potrebno za ispunjenje tih svrha:

2.1.1 Kako bismo vas mogli prepoznati kada nas kontaktirate.

2.1.2 Kako bismo vam pružili prave informacije o TEDxZagreb događaju.

2.1.3. Kako bi Vam mogli dostaviti sve relevantne informacije o TEDxZagreb događaju i održavanje istog.

2.1.4. Kako bi Vas mogli informirati o budućim TEDxZagreb događajima i bitnim informacijama za TEDxZagreb zajednicu.

2.1.6 Kako bismo vam omogućili kontaktiranje na bilo koji način (uključujući poštom, e-poštom, telefonom, posjetom, tekstualnim ili multimedijalnim porukama) o proizvodima i uslugama koje nudimo mi i odabrani partneri, osim ako ste nas prethodno zamolili da to ne činimo.

2.2 Vaše osobne podatke ne dijelimo s trećim stranama osim u slučajevima koji su propisani ovom Politikom privatnosti i uvjetima korištenja.

2.3 Možemo dopustiti drugim osobama i organizacijama korištenje osobnih podataka koje imamo o vama u sljedećim okolnostima:

2.3.1 Kada koristimo usluge treće strane bitne za funkcioniranje web stranice TEDxZagreb. Primjerice TEDxZagreb stranica koristi uslugu treće strane Google Analytics za praćenje posjećenosti stranice.  

2.3.2 Ako smo legitimno zatraženi da pružimo informacije u svrhu zakonskih ili regulatornih zahtjeva ili kao dio pravnih postupaka ili budućih pravnih postupaka.

 1. Zaštita informacija

Imamo stroge sigurnosne mjere za zaštitu osobnih podataka.

3.1 Radimo na zaštiti sigurnosti vaših informacija tijekom prijenosa pomoću Secure Sockets Layer (SSL) softvera, koji šifrira informacije koje unosite.

3.2 Održavamo fizičke, elektroničke i postupovne mjere zaštite u vezi s prikupljanjem, pohranom i otkrivanjem osobnih identifikacijskih informacija o korisnicima. Naše sigurnosne postupke znače da povremeno možemo zatražiti dokaz identiteta prije nego što vam otkrijemo osobne informacije.

 1. Internet

4.1 Ako komunicirate s nama putem interneta, povremeno ćemo vam slati e-poštu o našim uslugama i proizvodima. Kad prvi put dajete osobne podatke putem web stranice, odgovorit ćemo vam putem vašeg odabranog kontaktnog načina.

4.2 Molimo vas da zapamtite da komunikacije putem interneta, poput e-pošte i webmailova (poruke poslane putem web stranice), nisu sigurne osim ako nisu šifrirane. Vaše komunikacije mogu proći kroz više država prije nego što budu isporučene – to je priroda interneta. Ne možemo prihvatiti odgovornost za neovlašteni pristup ili gubitak osobnih podataka koji su izvan naše kontrole.

 1. Kolačići

Kada pružamo usluge, želimo da ih učinimo jednostavnim, korisnim i pouzdanim. To ponekad uključuje postavljanje malih količina informacija na vaše računalo. To se naziva “kolačićima”. Ovi kolačići se ne mogu koristiti za vašu osobnu identifikaciju i koriste se za poboljšanje usluga za vas, na primjer putem:

 • Omogućavanje učinkovitog prelaska između stranica
 • Omogućavanje usluge da prepozna vaše računalo kako biste tijekom jednog zadatka izbjegli davanje istih informacija
 • Prepoznavanje da ste već dali korisničko ime i lozinku kako ih ne biste morali unositi za svaku traženu web stranicu
 • Mjerenje koliko ljudi koristi usluge kako bi ih mogli učiniti lakšim za korištenje i osigurati dovoljno kapaciteta kako bi bili brzi Pogledajte allaboutcookies.org ili www.youronlinechoices.eu za više informacija o kolačićima. Korisnici obično imaju priliku postaviti svoj preglednik da prihvati sve kolačiće, da ih obavijesti kada se kolačić izda ili da ih ne prima u bilo kojem trenutku. Posljednja opcija, naravno, znači da personalizirane usluge ne mogu biti pružene i da korisnik možda neće moći u potpunosti iskoristiti sve značajke web stranice. Pogledajte odjeljak za pomoć svog preglednika za posebne smjernice o tome kako vam omogućuje upravljanje kolačićima i kako možete izbrisati kolačiće koje želite ukloniti sa svog računala. Više kolačića može se nalaziti u jednoj datoteci, ovisno o pregledniku koji koristite.

Kolačići korišteni na ovoj web stranici su kategorizirani prema kategorijama navedenim u ICC UK vodiču o kolačićima, kako slijedi:

Kategorija 1: strogo potrebni kolačići. Ovi kolačići su neophodni kako biste omogućili kretanje po web stranici i koristili njene značajke, kao što su pristup sigurnim područjima web stranice. Bez ovih kolačića usluge koje ste zatražili, kao što su košarice za kupovinu ili e-fakturiranje, ne mogu se pružiti.

Kategorija 2: kolačići za performanse. Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji koriste web stranicu, na primjer, koje stranice posjetitelji najčešće posjećuju i jesu li dobili poruke o pogreškama s web stranica. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identificiraju posjetitelja. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju agregiraju se i stoga su anonimne. Koriste se samo za poboljšanje načina rada web stranice.

Kategorija 3: kolačići za funkcionalnost. Ovi kolačići omogućuju web stranici da zapamti vaše odabire (kao što su korisničko ime, jezik ili regija u kojoj se trenutačno nalazite) i pruži poboljšane, personalizirane značajke. Na primjer, web stranica može pružiti izvješća o vremenskoj prognozi ili prometu na temelju kolačića koji pohranjuju regiju u kojoj se trenutačno nalazite. Ovi kolačići također se mogu koristiti za pamćenje promjena koje ste napravili na veličini teksta, fontovima i drugim dijelovima web stranica koje možete prilagoditi. Također se mogu koristiti za pružanje usluga koje ste zatražili, poput sesije za razgovor uživo. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu biti anonimizirane i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web stranicama.

Kategorija 4: ciljani kolačići ili reklamni kolačići. Ovi kolačići koriste se za prikazivanje oglasa koji su relevantniji za vas i vaše interese. Također se koriste za ograničavanje broja puta kad vidite oglas, kao i za mjerenje učinkovitosti marketinške kampanje. Obično ih postavljaju mreže oglašavanja uz dopuštenje operatera web stranice. Oni pamte da ste posjetili web stranicu i ove informacije dijele s drugim organizacijama poput oglašivača. Često će se ciljni ili reklamni kolačići povezivati s funkcionalnostima web stranice koje pruža druga organizacija.

U nastavku je popis kolačića koje koristimo, osim onih koji su strogo potrebni za ovu uslugu. Ako imate bilo kakvih pitanja o njima ili želite više informacija, obratite nam se na info@tedxzagreb.com.

Kolačić sesije. Ovaj kolačić omogućuje korisnicima da ostanu prijavljeni na web mjestu dok ga koriste.

Google Analytics praćenje. Ovaj kolačić omogućuje administratorima web mjesta da pregledavaju i analiziraju upotrebu web mjesta. Ovaj kolačić ne pohranjuje informacije koje se mogu koristiti za identifikaciju pojedinih korisnika.

Google Adwords kolačić za ponovno ciljanje. Ovaj kolačić ostaje na korisnikovom računalu i omogućuje Google Adwordsu da prikaže oglase koji promoviraju TEDxZagreb događaj korisnicima koji su prethodno posjetili web mjesto.

Korištenjem ove web stranice pristajete da možemo postavljati ove vrste kolačića na vaš uređaj.

 1. Poveznice

6.1 Web stranica može uključivati oglase trećih strana i poveznice na druge web stranice. Ne dostavljamo osobne podatke naših korisnika tim oglašivačima ili web stranicama trećih strana.

6.2 Ove web stranice trećih strana i oglašivači, ili internet tvrtke za oglašavanje koje rade u njihovo ime, ponekad koriste tehnologiju za slanje (ili “posluživanje”) oglasa koji se pojavljuju na web mjestu izravno u vašem pregledniku. Automatski će primiti vašu IP adresu. Ponekad tehnologija također može prepoznati kada ste posjetili web mjesto ili pristupili web stranici s kojom surađujemo. Ako želite više informacija o ovoj praksi i kako biste saznali više o tome što mogu učiniti kako biste spriječili da te tvrtke koriste te podatke, posjetite www.youronlinechoices.eu.

 1. Brisanje podataka

U svakom trenutku možete zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka iz TEDxZagreb baze putem e-pošte na info@tedxzagreb.com. 

      8. Dozvole i uvjeti korištenja na TEDxZagreb događaju

8.1. Na TEDxZagreb događaju zabranjeno je snimati TEDx govore ili streamati ih ili ih neovlašteno distribuirati na bilo koji način. Svi prekršitelji biti će sankcionirani i zamoljeni da se udalje iz dvorane.

8.2. TEDxZagreb se snima i slika. Sudjelovanjem na TEDxZagreb događaju dajete dopuštenje da vas se fotografira i da se te fotografije mogu koristiti u marketinške svrhe novih izdanja TEDxZagreb događaja.

8.3. TEDxZagreb je mjesto s nultom tolerancijom prema govoru mržnje, rasizmu, nasilnom ponašanju i bilo kakvim drugim oblicima diskriminacije. 

9. Dodatne informacije

9.1 Ako želite više informacija ili imate komentara o našim Pravilima o privatnosti, slobodno nas kontaktirajte putem e-pošte na adresu: into@tedxzagreb.com.

9.2 Povremeno možemo izmijeniti ova Pravila o privatnosti i uvjete korištenja. U tom slučaju, objavit ćemo ažuriranu verziju na web stranici. Potvrđujete da nećemo biti odgovorni prema vama ili bilo kojoj trećoj strani za bilo kakve promjene u ovim Pravilima o privatnosti koje se povremeno mogu dogoditi. Vaša je odgovornost redovito provjeravati jesu li se ova Pravila o privatnosti promijenila.

9.3 Možete zatražiti kopiju ovih Pravila o privatnosti i svih izmijenjenih verzija putem e-pošte na adresu info@tedxzagreb.com. Ova Pravila o privatnosti primjenjuju se na osobne podatke koje držimo o pojedincima i ne primjenjuju se na informacije koje držimo o tvrtkama i drugim organizacijama.

9.4 Ako želite pristup osobnim podacima koje o vama držimo, to možete učiniti putem e-pošte na adresu info@tedxzagreb.com

9.5 Cilj nam je održavati točne i ažurirane osobne podatke koje o vama imamo. Ako nam kažete da držimo netočne osobne podatke o vama, brisat ćemo ih ili ispraviti odmah. Slobodno nas kontaktirajte putem e-pošte na adresu info@tedxzagreb.com