Josip Pavliček

Josip Pavliček je magistar kriminalistike i doktor kaznenopravnih znanosti i kriminologije. U 26 godina provedenih u Ministarstvu unutarnjih poslova bavio se istraživanjem najtežih kaznenih djela,  upravljao različitim policijskim organizacijskim jedinicama, a 14 godina od toga proveo je kao profesor i voditelj katedre za kriminalistiku na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu. Kao gostujući profesor predavao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, Sveučilištu u Rijeci i Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Autor je više visokoškolskih udžbenika te brojnih stručnih i znanstvenih radova.

Metodologija specijalnog intervjuiranja i metodologija detekcije laganja područja su njegovog osobitog profesionalnog interesa i izučavanja.

Posljednjih godina glavni fokus njegovog djelovanja usmjeren je na praktičnu primjenu sigurnosne metodologije u zaštiti poslovnih procesa kompanija. Svoja specifična znanja i iskustva kao konzultant i predavač na brojnim konferencijama, skupovima i specijalističkim edukacijama prenosi poslovnim ljudima,  a osobito stručnjacima za sigurnost, stručnjacima za ljudske potencijale, internim revizorima i menadžerima.