Dubravka Miljković

Rođena je i školovala se u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu diplomirala je psihologiju i pedagogiju, završila poslijediplomski studij u polju psihologije i doktorirala u polju pedagogije. Najprije radila kao školski psiholog / pedagog u osnovnoj školi, školskom centru i gimnaziji, a od 2005.-2020. god. je na Odsjeku za obrazovne znanosti Učiteljskog fakultetu u Zagrebu (u okviru kojeg je držala nastavu i na PMF-u, Edukacijsko rehabilitacijskom i Kineziološkom fakultetu). 

 (Ko)autorica je 63 knjige, mnogih poglavlja u knjigama, 70-ak znanstvenih te više od 500 znanstveno-popularnih i stručnih članaka. Izlagala je na velikom broju znanstvenih i stručnih skupova, održala više od 400 pozvanih predavanja, kao i velik broj seminara i radionica za različite tvrtke u zemlji i inozemstvu. Gošća je u vrlo brojnim, različitim, radio i TV emisijama. Dobitnica je nekoliko nagrada za dostignuća u popularizaciji psihologijske znanosti, uključujući nagradu “Zoran Bujas” za psihologijsku knjigu godine. 

Tijekom rada kontinuirano se dodatno neformalno i informalno educirala. Završila je trogodišnju edukaciju iz transakcijske analize, više seminara i radionica iz različitih drugih psihoterapijskih pravaca i savjetodavnog rada te iz područja razvoja i vođenja nevladinih udruga (a u SAD-u i USAID Technical Cooperation Program u području menadžmenta nevladinih organizacija).

Ima i dvoje djece (ukupno stare skoro 90 godina☺) i troje unučadi (za sada).