Kao i svake i ove godine se održava TEDWomen, u San Franciscu od 26. do 28. listopada. Tema je It’s about time, a o samoj važnosti dovoljno govori činjenica kako je event rasprodan.

 

TEDWomen trodnevna je konferencija o ženama i djevojkama koje su nositeljice promjena. Konferencija okuplja žene, ali i muškarce koji vjeruju u promjene i koji pretvaraju snažne ideje u dijela. Unatrag nekoliko godina TEDWomen i TEDxWomen događaji donijeli su na svijet mnoštvo odličnih ideja. Više informacija o programu događaja TEDWomen pogledajte ovdje.

 

Dio govora s konferencije imat ćete priliku vidjeti i na našem eventu, TEDxZagrebWomen, koji će se održati 29. listopada u prostoru HUB385. Osim govora s globalne konferencije, moći ćete uživati i u inspirativnim idejama govornika, koji prkose stereotipima, preprekama i stvaraju sami svoje prilike.

PRIJAVE

Kako i kada kupiti ulaznicu za TEDxZagrebWomen?
Ulaznica za ovu konferenciju više nema u slobodnoj prodaji.

It’s about time to be your own hero and create your own opportunities!
VIDEO GOVORI
GOVORNICI

Optimistični realist i entuzijast koji svoju energiju i strast prema svemu što radi želi prenijeti na druge i uglavnom joj to polazi za rukom. Vjeruje da je snagom uma i toplim srcem moguće mijenjati svijet! Zamijenila rad na kompjuteru radom u profesionalnoj kuhinji jer njena najveća strast je hrana – iako se možda na prvi pogled ne bi reklo.

Po struci magistrica ekonomije. Po poziciji direktorica strategije u ENTG-u. U srži matematičarka i marketing entuzijastica. Kćerka. Sestra. Supruga. Prijateljica. Duša. Prije svega, vječni optimist. Jer volim ljude. Jako. I vjerujem u najbolje u njima. I vjerujem da svi ljudi koje srećem izvlače najbolje iz mene.

Kad ju vidite onako sitnu, pomislili biste da se radi o najnevinijem stvorenju na svijetu, pravom anđelu. Ali radi se o beštiji koja je čak i svog muža u stanju natjerati da joj napiše biografiju, jer ona ima važnijih stvari za raditi poput: spasiti svijet kao osnivačica udruge Are You Syrious?, zaraditi za peteročlanu obitelj kao magistar kemije i suvlasnica kompanije za održavanje laboratorijske opreme, ili ispeći najfiniji čokoladni kolač usred proslave rođendana svoje djece.

Ako od hobija napraviš posao, radit ćeš 24 sata, a u ta 24 sata puno ćeš uživati. Svo svoje vrijeme posvetila je serijama i filmovima. Presretna je što njezinu ljubav prema poslu dijele i njezino dvoje djece. Kako slobodnog vremena gotovo da i nema jer je posvećena svim svojim hobijima, sretna je što može u hobije uključiti i pet pasa koje obožava cijela obitelj.

Profesionalni odmoraš. Nagrađivani hedonist. Trendundsetterica. Pesimistični optimist. Kušačica koktela. Ljubiteljica letenja, mrziteljica aerodroma. Planetarni beskućnik. Idem spavat rano, budim se kasno. Paradoksašica. Obična cura s neobičnim željama. Ja sam normalna, vi ste svi ludi.

Kada ne ganja egzistenciju u opskurnom svijetu hrvatskog turizma ona je sanjalica “šporkog jezika”. Bila je potrebna namjerna monodrama, slučajno napravljena po njenim facebook tekstovima, da bi sebi konačno priznala da samo dok piše, zaista diše. Pa sada piše. Stalno. Za nju kažu da nema toga što neće reći, i nema toga s čime se neće našaliti. Ona sama duboko vjeruje da je humor zadnja linija obrane, od svega i svih. Last man standing will be a woman. With a sense of humor.

Svi njeni planovi su se u trenutku promijenili i ustupili mjesto ideji o pružanju utočišta siročadi i siromašnoj djeci. Uslijedila je promjena profesije gdje je ugodu učionice zamijenila afričkom savanom, put na posao neudobnim vožnjama zaustavljanim zbog lavova i slonova na putu, sigurnost s preboljenih 15 malarija, a hrvatski s afričkim jezikom svahilijem. No, niti časa ne žali i sretna je da joj je život dao priliku posvetiti ga brizi za potrebite i socijalno ugrožene.

Žena, nutricionistica, poduzetnica. Konzultantica, zvana mala žena zmaj, nositeljica pozitivnih promjena, inspiracije i motivacije u svojoj struci. Osnivačica vlastite tvrtke i projekta Healthy Meal Standard. Drugačija. Ne odustaje. Prkosi stereotipima. Često probija staklene stropove i vuče ljude za sobom, zbog čega ju nekad boli glava, ali valjda je to svojstveno većini ovnova po horoskopu. Čvrsto stoji na zemlji i ne samo da vjeruje, već aktivno radi za bolje sutra.

KULTURNI PROGRAM

Odrasla u okruženju glazbe i bajki te je i sama postala magistra kompozicije.
Njene skladbe ušle su 2015. godine u uži krug natjecanja iz kompozicije ‘Maurice Ravel’, gdje su se natjecali kompozitori iz preko 60 zemalja svijeta. Povremene izlete u pjevačke vode doživljava kao hobi, dok joj je najveća strast komponiranje klasične glazbe te planira ići na postdiplomski studij filmske glazbe.
Oduvijek ju je zanimao svijet koji nije samo vidljiv očima, nego i srcem. Voli kreativnost, humor, voli pisati klasičnu glazbu, crtati vile i tražiti dobro u ljudima.

Monodrama Ja sam dama… nastala je pomoću novih društvenih mreža i pretočila se u ozbiljnu kazališnu predstavu. Zapisi su skidani sa facebook profila autorice Meri Bauk i polako se gradila priča za kazališni komad. Ona govori o položaju žene i mjerljivoj količini nježnosti, ranjivosti i snage jedne suvremene žene, ona skida mnoge nemoralne maske koje kao imperativi određuju ljudski život, tako se problematiziraju mnogi arhetipovi; uloga majke i majčinstva, uloga poslovne žene, uloga nečeg potrošenog i nevažno zaboravljenog kao što je život jedne domaćice.

TEDxZagrebWomen 2016 Sponzori