TEDxZagrebLive – Inspiracija u srcu Zagreba

U jeku pripreme za najveći TEDx događaj u regiji, krajem travnja u Kanadi se održava godišnja konferencija TED pod nazivom „THE FUTURE YOU“, stoga zagrebačkoj TED publici povodom te konferencije organiziramo i sjajno zagrijavanje za predstojeći TEDxZagreb BUILD.FUTURE.NOW. Naime, radi se o besplatnom urbanom inspirativnom pikniku u srcu Zagreba – TEDxZagrebLive. U dobrom društvu bit će prikazani odabrani video govori s netom završene konferencije TED koja se održava od 24. do 28. travnja u Kongresnom centru grada Vancouvera.

 

Konferencija TED 2017. za ovu godinu pokušava pronaći inspirativne odgovore na raznovrsna ljudska pitanja: kako poticati osobno učenje, rast i osnaživanje uz sve promjene u svijetu koje se oko nas događaju. Ideja je da poslije konferencije publika izađe inspirirana i pripremljena za nove izazove koji nas očekuju u budućnosti. Program konferencije organiziran je u nekoliko tematski povezanih cjelina: One Move Ahead; Our Robotic Overlords; The Human Response; Health, Life, Love;  Mind, Meaning; Planet, Protection; Connection, Community; Bugs and Bodies, It’s Personal, Tales of Tommorow; The Future Us.

Na tim panelima svoj govor TED održat će preko 70 govornika iz čitavog svijeta koji će s publikom podijeliti govore o dubokim znanstvenim i psihološkim istraživanjima i zaključcima, budućim izumima koji će na nas imati veliki učinak, liderstvu, najnovijim medicinskim postignućima, vještinama koje će nam koristiti u budućnosti te uravnoteženome okolišu, pomiješanih s dozom povijesne mudrosti. Neki su od govornika: psiholog Adam Alter, šahist Garry Kasparov, predsjednik Svjetske banke Jim Yong Kim, rabin Jonathan Sacks, tenisačica Serena Williams i mnogi drugi.

 

Zajedno sa snimkama odabranih inspirativnih govora s konferencije TED 2017., na TEDxZagrebLiveu predstavit ćemo i hrvatske govornike koje ćemo slušati uživo na TEDxZagreb BUILD.FUTURE.NOW, 15. svibnja u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Uz priliku da se družite s našim govornicima pripremamo i interaktivne sadržaje naših partnera te zanimljivu gastro ponudu koja će biti popraćena ugodnom glazbom.

 

Naš zagrebački inspirativni piknik održat će se u subotu, 29. travnja 2017. godine na Trgu Europe. Pridružite nam se na dobroj klopi, zanimljivim sadržajima i govornicima TEDxZagreba kao i inspirativnim TED videima koji će nam biti zagrijavanje za predstojeći najinspirativniji događaj 2017. u Lisinskom.

TEDxZagreb TEAM poziva sve zainteresirane poklonike dobrih ideja vrijednih širenja da postanu aktivni volonteri – članovi tima

koji iza sebe broji 25 uspješno realiziranih događaja, više od 150 govornika i nastupa te više od 6.000posjetitelja. Pred skoru prvu veliku obljetnicu djelovanja pokrećemo mnoge strukturne i sadržajne promjene u koje želimo uključiti sve vas koji imate dovoljno vremena, iskustva i znanja da zajedno pomičemo granice bolje budućnosti naše zajednice.

Kakve članove tima očekujemo ?
> volonterski doprinos razvoju tima i promicanju ideja,
> vedar duh, komunikativnost i kreativnost,
> samoinicijativno i samostalno djelovanje,
> odgovornost za preuzete obaveze,
> mogućnost fokusiranja na rad u timu pored obiteljskih i poslovnih obaveza,
> specifična znanja u područjima poput komunikacija, dizajna, društvenih mreža, organizacije događaja i logistike,
> poznavanje TED platforme i njenih principa djelovanja.

Djelovanje članova tima je na volonterskoj bazi
i nema vremenskog ograničenja. Ipak, preferiramo one koji su doista zainteresirani, motivirani i žele se dulje zadržati u timu.

Prijavite se najkasnije do 31.01.2019. na mail team@tedxzagreb.com tako da nam pošaljete svoj CV, eventualne reference/popis prethodnih projekata u kojima ste sudjelovali te svoje podake kako bismo vas brzo mogli kontaktirati. Sve prikupljene podatke koristit ćemo isključivo do konačnog izbora kandidata za tim o čemu će svi zainteresirani dobiti obavijest najkasnije 04.02.2019. godine.

Eventualne dodatne informacije možete zatražiti na mail info@tedxzagreb.com.