TEDxZagreb BUILD.FUTURE.NOW.
TEDxZagreb 2017: BUILD.FUTURE.NOW.

TEDxZagreb BUILD.FUTURE.NOW. događaj je koji smo krenuli stvarati tijekom ljeta 2016. godine, a održat će se 15. svibnja 2017. u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

 

Osnovna misao bila je stvoriti pozitivno okruženje s govornicima i sudionicima koji će inspirativno okrenuti pogled prema naprijed, prema budućnosti. U šali, željeli smo pokazati kako nije važno promišljati o ’41., ’71. ili ’91. u sadašnjem trenutku i nevezano za budućnost, već treba početi „graditi budućnost sada, odmah“. Treba promisliti o 2051. kao godini u kojoj će neki među nama biti lideri toga vremena i kako im osigurati plodno tlo za razvoj novih generacija koje dolaze.

 

Bilo bi neozbiljno očekivati da ćemo jednim događajem riješiti sve dileme i pitanja već je ideja posijati sjeme i pustiti glas da postoji većina koja to želi, svakodnevno radi i namjerava provesti. Upravo smo zato pokrenuli okupljanje inspirativne publike kroz prijavnu anketu u kojoj želimo doznati ponešto o samim potencijalnim sudionicima, potaknuti ih na razmišljanje o budućnosti te stvoriti pozitivne namjere za dolazak na događaj. Izniman odjek na ovakav inovativan pristup te maksimalno dobar inspirativan rezultat govori nam da smo bili na pravom tragu. Posebno se to odnosi na studente čiju aplikaciju očekujemo ultimativno, smatrajući da njihova inspiracija treba biti najveća, jer upravo njih vidimo kao lidere budućnosti. Za sve sudionike koji svoju prijavu ispune maksimalno angažirano osigurali smo konkretan popust na osnovnu cijenu ulaznice.

 

Na kraju, želja nam je stvoriti događaj koji će se isčekivati jednom godišnje kao mjesto dobrih, pozitivnih poruka i vrijednosti naše zajednice koje su vrijedne širenja. Nastojimo da ideje vladaju ispred ideologija, politike i marketinga kako bi stvorile bolju zajednicu. Pozivamo vas da nam se pridružite na najinspirativnijem događaju u Lisinskom.