Brze i jednostavne usluge temeljene na inovacijama

TEDxZagreb se uvijek povezuje uz partnere koji prepoznaju značaj i vrijednost inicijativa i inovacija. Inicijative i inovacije koje u svojem poslovanju primjenjuje Hvatska poštanska banka (HPB) važne su za kvalitetu usluge koju HPB pruža svojim klijentima.

Biti prvi u pružanju nove, kvalitetne i brze usluge klijentima koji su sve zahtjevniji nije lako, posebno ne banci koja poput HPB-a posluje u iznimno konkurentnom okruženju.

Banka je uslugom SuperSmart HPB koju je ponudila u travnju 2016. pokazala da prerasta u modernu i inovativnu instituciju koja ne prati već postavlja trendove,a uvođenjem novih tehnologija i brzih i jednostavnih usluga privlači nove klijente, posebno mlađe generacije koji očekuju i traže upravo takve usluge od strane svoje banke.

SuperSmart HPB račun predstavlja  jedinstveni digitalni proizvod na hrvatskom tržištu koji omogućuje otvaranje računa video komunikacijom klijenta s djelatnikom Banke, bez dolaska u poslovnicu i predstavlja inovativno tehnološko rješenje osmišljeno po uzoru na svjetske banke.

S ponudom jedinstvenog SuperSmart HPB računa pojavio se i prvi hrvatski superjunak Hrvatko,  zaštitni lik novog proizvoda. Pozivajući hrvatske građane da otvore račun u hrvatskoj banci mobitelom – jednostavno, brzo i bez dolaska u poslovnicu – uzburkao je javnost potvrđujući koliko je važno imati dobru ideju i znati je prezentirati.