Zašto želimo odabrati publiku za TEDxZagreb SATISFACTION ?

Prije svega, želimo inspirativne sudionike. One koji se žele povezivati s drugima, razgovarati o onome što će čuti, nastaviti širenje dobrih ideja i nakon događaja.
Želimo publiku koja će kada čuje dobar govor osim pljeska ustajanjem dati dodatnu potporu ideji i govorniku. Dužina pljeska i broj onih koji ustanu da bi podigli razinu pljeska je znak da smo govornik i mi pogodili ‘u sridu’. Volimo znati da je tomu tako.
Publika koja doista želi širiti zadovoljstvo ne srami se toga i zato nam je važno znati prije dolaska da ste takvi. Neaktivna i nezadovoljna publika ne može stvoriti dojam kakav želimo na događaju. Razmislite, da li biste htjeli doći na događaj gdje je ‘down’ atmosfera?
Svojim odgovorima dajete našim govornicima i nama – vjetar u leđa. Nastojimo vas slušati, proniknuti u vaše želje, ideje. To nam daje poticaj i nastojimo u skladu s tim stvarati događaj koji ćete dugo pamtiti.
Na kraju, ovo iskustvo ‘odabrane publike’ imali smo i lani, kada je publika na kraju dala najbolje ocjene ikad našem događaju, a mnogi kolege, TEDx organizatori u Svijetu koriste ovaj način uspješno tijekom niza godina unatrag. Pomislili smo: zašto i mi ne bismo imali sjajnu publiku na sjajnom događaju ?