Matej Lončarić, direktor je videa, inovacijskih projekata i JoomBoosa u 24sata. JoomBoos je danas najjača medijske platforme video kreatora i influencera u Hrvatskoj i regiji. JoomBoos je 2017. u New Yorku proglašen najinovativnijim medijskim projektom na svijetu. Kao izvršni urednik 24sata transformirao je postojeći news kanal na kabelskoj televiziji u najuspješniju digitalnu video produkciju u regiji. Od tada, u samo godinu dana video pregledi na digitalnim kanalima 24sata porasli su za čak 60 puta. Video projekti grupe koji su dobrim dijelom Lončarićeva zasluga (JoomBoos, miss7, 24sata) nagrađeni su i priznati od preko 30 prestižnih svjetskih nagrada od Digidaya, INMA, Wan-Ifra, Native Instituta, Effie, za originalne serijale na YouTubeu, najbolje livestreamove u Europi, najbolje video native rješenja … Matej Lončarić obrazovanje je stekao na zagrebačkom FER-u kao magistar informacijskih i komunikacijskih tehnologija, a prije 24sata profesionalnu je karijeru devet godina gradio na Novoj TV gdje je posljednje četiri godine radio kao producent Novih medija i glavni urednik portala Dnevnik.hr. Ideju za JoomBoos predležio je na internom natječaju Styria Grupe, a projekt je ubrzo dobio odobrenje uprave te postao najuspješniji brand za mlade.

Spaghetti-Bolognese
Nutella

Matejeva najdraža jela:
Spaghetti Bolognese
i palačinke s Nutellom

Popržite na ulju luk, naribanu mrkvicu, korijen peršina i pola korijena celera. Kad dobije finu boju, dodajte mljeveno meso, papar i pržite tako 15-ak minuta sve dok meso ne poprimi boju. Na kraju dodajte jednu passata rajčicu (pasiranu rajčicu), sjeckani peršinov i celerov list, začinite sa vegetom i paprom po ukusu, kuhajte tako par minuta pa sklonite sa štednjaka i poklopite da zadrži toplinu dok kuhate tjesteninu po vašem izboru.

 

250 g pšeničnog brašna
2 jaja
300 ml mlijeka
2 dl mineralne vode
1 prstohvat soli
šećer
tamni rum
limunova korica

Najbolje je smjesu za palačinke napraviti nekoliko sati ranije i pustiti da odstoji. Pjenjačom izmiješajte jaja, potom dodajte mlijeko, vodu i brašno, sol i dodatke po želji. Pecite palačinke na maloj količini dobro ugrijanog ulja.