” Rođen sam i živim u Zagrebu. Zaljubljenik sam u aktivni boravak u prirodi i prirodne ljepote Hrvatske. Kroz udrugu koju sam osnovao vodio sam oko 260 biciklističkih, kajakaških i planinarskih izleta, a kroz outdoor fotografiju aktivno promičem prirodne ljepote Hrvatske i dobrobit aktivnog boravka u prirodi. Veslanjem sam upoznao desetak hrvatskih rijeka, planinario svim hrvatskim planinama, a biciklom sam dvaput putovao na more, 1999. godine od Zagreba preko Gorskog Kotara otoka Krka, Cresa i Lošinja do Zadra pa do Šibenika, a 2000. godine od Zagreba do Dubrovnika pa još do Šibenika. “

fashiranci pire

Srećkovo najdraže jelo:
Faširanci s pireom

Luk sitno nasjeckajte i popržite na ulju dok ne postane staklast. Izvaditi ga iz ulja i malo ohladiti. Kruh pripremiti kao u ovom receptu. Namrviti ga u meso, dodati sitno sjeckani češnjak, ohlađeni luk, jaje, sol, papar i peršin. Sve sastojke dobro izmješajte u kompaktnu smjesu. Čistim rukama oblikujte loptice, pa ih pritisnite u sredini rukom, i oblikujte male pljeskavice. Umješajte ih u brašno i pržite na vrelom ulju sa svake strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju (korice moraju biti tvrde). Gotove faširance izvadite na papir da se ocijedi višak ulja.

 

Krumpir skuhajte u slanoj vodi. Kuhan je kada možete proći vilicom kroz njega. Ocijedite ga, pa dodajte maslac, mlijeko i kiselo vrhnje i dobro ga izgnječite i sve sjedinite gnječilicom za krompir (valjda se to drugačije zove, ali meni trenutno ne pada na pamet ni jedna druga riječ). Krumpir možete izgnječiti i mikserom – tada će biti još pjenastiji.