TEDx Innovations

Na blogu TEDx Innovations predstavljaju se razne zanimljive priče, kako uostalom to i bude s TED-om. Na blogu možete pronaći teme koje slave kreativnost i inovacije te možete saznati ponešto o tehnologiji, dizajnu, događajima u društvu, ali i odličnim TED govorima. Kako sami za sebe kažu „ blog highlights the best of the best worldwide”. Znate gdje se morate uputiti, ako tražite najbolje od najboljeg.

Bez previše priče, danas vam predstavljamo nekoliko govora s prethodno spomenutog bloga.

1. Polarna svijetlost. Od davnina je ovaj fenomen tema mnogih diskusija. Njezina boja ovisi o brzini, a znanstvenici čak lansiraju rakete prema njoj kako bi ju razotkrili. Norveški fizičar Pĺl Brekke, koji je i sam zaluđen s Aurorom Borealis održao je govor o njoj na TEDxArendal. Njegova teorija glasi da Aurora nije samo pojava ugodna oku, već da predstavlja bitnu poveznicu Sunca i Zemlje. Osvrt na TEDx Innovations pogledajte ovdje.

2. Prvi TEDx događaj održan ispod mosta dogodio se 2015. godine. Nositeljica licence TEdxMadrid, Antonella Broglia imala je ideju o organizaciji eventa ispod mosta. Nakon što je pronašla most, prostor ispod njega bio je ofarban i spreman za govornike. Cilj je bio potaknuti ljude na razmišljanje, ali i izmjenu ideja. Kako su na blogu napisali osvrt pogledajte ovdje.

3. Aktualna i sveprisutna tema su izbjeglice. Osvrt na Alexandera Bettsa pokazuje izbjeglice kao dar, a ne kao prijetnju. Pogledajte odličan osvrt.

4. Zadnje vam predstavljamo izbor pet najboljih priča koje ste možda propustili, a koje vam donosi TEDx Innovations.

Ovo su samo neke od priča, odnosno osvrta koje možete pogledati na spomenutom blogu. Ukoliko nemate vremena pogledati TED govor, ovo je odličan izbor za vas :).