Grad Zagreb će 2018. godine doživjeti “revoluciju gospodarenja otpadom” sukladno odluci Europske unije da do kraja godine zemlje članice recikliraju do 50% svoga otpada. Koliko smo spremni za sve inovacije i novosti koje nam spremaju gradske vlasti razgovaramo s najupućenijim ljudima gradskih i državnih institucija i tvrtki.

 

PROGRAM počinje video uvodom (nekoliko kratkih TED Talks) nakon kojega moderator koordinira razgovor gostiju u koji se spontano uključuje i publika. Važno je biti kratak (do 3 min) kako bi što je veći mogući broj ideja bio predstavljen, a cilj je na kraju događaja stvoriti ‘mindmap’ iz koje će biti izvučeni pisani zaključci koje ćemo podijeliti s javnošću i medijima kao pozitivne prijedloge razvoja recikliranja u Zagrebu.

 

GOSTI u razgovoru nakon video uvoda

 

Slaven Dobrović, bivši ministar zaštite okoliša i energetike

Alen Hadžić, Zagrebački holding – podružnica Čistoća

Marko Košak, Zelena akcija / Friends of the Earth / Zero Waste

Josipa Juričev-Sudac, udruga Eko Zagreb

Sonja Polonijo, savjetnica u EKO Murvica d.o.o.

Goran Ladišić, Freewa

Josip Grilec, direktor Stražaplastika d.d.

Marko Brnčić, direktor STP d.o.o. (Molok)

Mladen Iličković, urednik TV emisije Eko zona

Zagrebački Centar Za Gospodarenje Otpadom (ZCGO)

TEDxZagreb TEAM poziva sve zainteresirane poklonike dobrih ideja vrijednih širenja da postanu aktivni volonteri – članovi tima

koji iza sebe broji 25 uspješno realiziranih događaja, više od 150 govornika i nastupa te više od 6.000posjetitelja. Pred skoru prvu veliku obljetnicu djelovanja pokrećemo mnoge strukturne i sadržajne promjene u koje želimo uključiti sve vas koji imate dovoljno vremena, iskustva i znanja da zajedno pomičemo granice bolje budućnosti naše zajednice.

Kakve članove tima očekujemo ?
> volonterski doprinos razvoju tima i promicanju ideja,
> vedar duh, komunikativnost i kreativnost,
> samoinicijativno i samostalno djelovanje,
> odgovornost za preuzete obaveze,
> mogućnost fokusiranja na rad u timu pored obiteljskih i poslovnih obaveza,
> specifična znanja u područjima poput komunikacija, dizajna, društvenih mreža, organizacije događaja i logistike,
> poznavanje TED platforme i njenih principa djelovanja.

Djelovanje članova tima je na volonterskoj bazi
i nema vremenskog ograničenja. Ipak, preferiramo one koji su doista zainteresirani, motivirani i žele se dulje zadržati u timu.

Prijavite se najkasnije do 31.01.2019. na mail team@tedxzagreb.com tako da nam pošaljete svoj CV, eventualne reference/popis prethodnih projekata u kojima ste sudjelovali te svoje podake kako bismo vas brzo mogli kontaktirati. Sve prikupljene podatke koristit ćemo isključivo do konačnog izbora kandidata za tim o čemu će svi zainteresirani dobiti obavijest najkasnije 04.02.2019. godine.

Eventualne dodatne informacije možete zatražiti na mail info@tedxzagreb.com.