Promet, mravi, skakavci i kultura

Na TEDxZagrebSalonu pod nazivom ZEBRA jučer smo u Akceleratoru Tehnološkog parka Zagreb razgovarali o viziji prometa u Zagrebu. Temu smo otvorili upravo na dan kada su se u gradu zaredale gužve uzrokovane dolaskom visoke državne delegacije Srbije, a prometnicu put Sljemena zakrčili su putnici namjernici dječje skijaške utrke. No, kako misija TED događaja nije komentar sadašnjosti ili prošlosti, već vizija budućnosti, događaj je započeo emitiranjem četiri inspirativna TED govora s TED konferencija održanih u razdoblju između 2010. i 2013. godine. Njima smo željeli pokazati koliko su ideje o prometu evoluirale u kratkom vremenu do današnje 2018. godine.

Među istaknutim sugovornicima u razgovoru odmah nam je na početku iznio svoju viziju i presjek stanja Mate Kraljević, posebni savjetnik Gradonačelnika grada Zagreba za razvoj prometa. Kao osoba koja dugi niz godina prati, razvija i unapređuje promet zaključio je da se grad dobro nosi s trendovima i uvodi nove tehnologije, sukladno mogućnostima, u svakodnevicu kretanja svojih sugrađana. Redom su idejama publiku obasipali sugovornici koji su slijedili: prometnice dislocirati pod zemlju (kao u Bostonu), a trgove i ulice vratiti pješacima i biciklistima; osigurati nesmetano kretanje osobama s invaliditetom u sredstvima javnog prijevoza prilagodbom ulaznih rampi na stajalištima; provesti automatizaciju upravljanja prometom sukladno analizama snimki s gradskih prometnih kamera; potaknuti veću kulturu građana, posebice ‘ubrzanih’ biciklista koji se nerijetko kreću pločnikom; osigurati veći broj strateški postavljenih punionica za električna vozila; stvoriti mogućnost dvosmjernog kretanja biciklista u ulicama predviđenima za jednosmjerni promet vozila.

Veliki interes i pljesak publike zaradio je prof. Marko Ševrović s Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu koji je promet usporedio s mravima i skakavcima. Pojasnio je način kako mravi stvaraju ‘feromonske autoceste’ po kojima se kreću te kako se na njima odnose s prednošću kretanja. Ta smirenost, uređenost i organizacija uspoređena je s navikama skakavaca. Oni žele preskočiti druge do svoga cilja, žele brzo do hrane koju stječu skakanjem prema novim izvorima iste. Tako se i mi sami ponašamo u prometu ne bi li stigli brže do cilja našeg kretanja. No, tako stvaramo kaos na prometnicama. Publika je savjesno zaključila kako bi bolje bilo biti mrav te imati uredan sistem kretanja.

Uz niz vizualno zanimljivo ostvarenih kraćih videa organizatori su dovodili goste i publiku do komentara da je lijepo gledati te ‘crtiće’, ali da nam trebaju stvarno moguće ideje koje možemo odmah primijeniti.

„Kako bismo ubuduće mogli stvarati viziju prometa u Zagrebu bilo bi poželjno ponovo analizirati sadašnje stanje koje je zadnji put sustavno rađeno daleke 1987. godine.“, rekao je Kraljević i dodao kako će informacije o prometu u gradu koje su prikupili na kamerama rado podijeliti sa stručnjacima koji bi radili takvu analizu. Prijedlog organizatora poznatog rallya električnih vozila je da se u zakonu dopuni stavka o korištenju mjesta i parkirališta predviđenih za električna vozila. Naime, na njima se nerijetko parkiraju oni koji voze na gorivo znajući da je nenaplatan te tako zauzima mjesto električnima. Također, na parkirnim mjestima na punionicama se nerijetko parkiraju i jedni i drugi, bez potrebe za dopunom baterija što također otežava korištenje punionica.

TEDxZagrebSalon zaključio je prof. Ševrović rekavši kako je suradnja s gradskim vlastima, prometnim institucijama i policijom nikad bolja te da za promet u Zagrebu i Hrvatskoj dolaze bolji dani: „Vjerujem da ćemo u budućnosti više i bolje analizirati, planirati i stvarati iako su sredstva za znanost još uvijek premala. Naš entuzijazam i znanje su na raspolaganju svima koji to žele, a dokazujemo to s više od stotinu upsješnih projekata koji je naš Zavod za prometno planiranje proizveo u posljednjih pet godina“.

Posebno zahvaljujemo Razvojnoj agenciji Zagreb na partnerskoj suradnji pri organizaciji ovog događaja.