Women Techmakers Croatia

Počinje Women Techmakers Croatia

U četvrtak započinje šestomjesečni projekt Women Techmakers Croatia u organizaciji udruge Tehnološki Institut i Googlea, a partner je i TEDxZagreb.

Niz od dvanaest uvodnih panela započinje tema „Diversity: rodna raznolikost na radnom mjestu“ kada će se u četvrtak od 18 sati u prostorima HUB385 troje panelista baviti temama benefita rada u rodno raznolikom timu, kako raznolikost utječe na uspješnost te kompetitivnost tvrtke na tržištu te o problemima s kojima se žene susreću radeći u IT i STEM industriji poput potplaćenosti u odnosu na muške kolege, velikoj stopi davanja otkaza, ali i o tome koje su mogućnosti na raspolaganju kako bi se situacija poboljšala.

Women Techmakers Croatia je hrvatska verzija inače globalno poznatog Googleovog Women Techmakers programa koji osnažuje žene omogućavajući im vidljivost te pružajući im podršku pri zapošljavanju u IT i STEM djelatnostima. Cilj Women Techmakers programa je stvoriti globalnu zajednicu koja će žene poticati i ohrabrivati za stvaranje karijera u tehnologiji, te je upravo stoga prvi panel Women Techmakers Croatia posvećen temi rodne raznolikosti na radnome mjestu.

Kao gorljivi zagovornici rodno raznolikog poslovnog okruženja na panelu će sudjelovati Jozef Vodička, voditelj regije za CEE, Developers Relations iz Googlea; Marijana Šarolić Robić, predsjednica Professional Women’s Networka Zagreb i Tanja Slišković, docentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu čiji je fokus istraživanja analiza društvenih mreža u poslovnom svijetu te pitanja roda i raznolikosti.

Panel moderira Tina Fišić, osnivačica udruge Tehnološki Institut i autorica programa Women Techmakers Croatia.
Ulaz je besplatan za sve zainteresirane, a svoju ulaznicu možete preuzeti putem Entrio sustava.

Više o događanju saznajte ovdje.