TEDxZagrebLive popunio Kaptol centar!

U subotu 29.04.2017. u prostorima Kaptol Boutique Cinema & Bar održao se TEDxZagrebLive THE FUTURE YOU na kojem su prikazani odabrani govori s ovogodišnje TED konferencije u Vancouveru od 24. do 28. travnja 2017. pod istim naslovom.

Dvorana je bila u potpunosti puna tokom cijelog događaja, ali ujedno se teško nalazilo mjesto i u samom baru ispred, zbog čega je cijeli Kaptol centar vrvio od inspirativne TEDx publike. Na samim projekcijama prikazani su odabrani govori Chrisa Andersona, Huang Yia, Garrya Kasparova, Sare Dewitt, Rabbia Lorda Jonathana Sacksa, Marca Raiberta, Serene Williams, Galea Kinga, Laure Galante, Pape Franje, Shaha Rukha Khana, Davida Milibanda, Chucka Nicea i Elona Muska.

Kako je publika dolazila, TEDxZagreb i njegovi partneri dočekali s besplatnim sokovima i osvježenjem, a po stolovima se mogao vidjeti i TEDxBrunch paket koji je po posebnoj cijeni za svu publiku pripremio Kaptol Boutique Cinema & Bar. Svi odabrani govori podijeljeni su u četiri sessiona, ali zbog prevelike posjećenosti poslije svakog sessiona odvijala se kratka pauza i rotacija publike.

Za vrijeme čekanja na svoj red, naša odabrana inspirativna TEDxZagreb BUILD.FUTURE.NOW. publika putem prijava za ulaznice međusobno se upoznavala i stvarala nova, TED prijateljstva. Tajni znak prepoznavanja su bile ništa drugo nego – banane: samo zamislite kako posjetitelji hodaju po Kaptol Boutique Cinema & Bar-u s bananama u rukama, tražeći ljude koji je također nose kako bi se mogli međusobno upoznati i razmijeniti ideje.  Neki su se čak odvažili i ponudili za pomoć prilikom realizacije samog događaja. Ne možemo vam niti opisati koliko su naša lica bila u tim trenutcima sretna i zadovoljna, što nam je dalo energiju za daljnji nastavak pripreme najvećeg TEDx-a u Hrvatskoj dosad. 🙂

Na TEDxZagrebLive prisustvovali su, uz ugodno druženje i upoznavanje s TEDxZagreb ekipom i publikom, i govornici koji će svojih 15 minuta slave doživjeti u programu ovogodišnjeg TEDxZagreb BUILD.FUTURE.NOW. 15. svibnja 2017. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog: Adrijan Barić – profesor na FER-u, Alen Žunić – arhitekt, Ivan Decker – STEM edukator, Helena Bulaja Madunić – multimedijska autorica, Ivan Stamenković – TED entuzijast, Marina Orsag – stand-up umjetnica, Marko Matijević – novinar i urednik, Ranko Skansi – umjetnik svjetla, Sonia Živković – producentica storytellinga, Stevica Kuharski – startup poduzetnik, Sven Maričić – znanstvenik i inovator.

Live smo na #TEDxZagrebLive! Pričamo s govornicima. Jesi li se upoznao s inspirativnom publikom? 🙂

Posted by TEDxZagreb on Samstag, 29. April 2017

 

 

Pogledajte dio atmosfere sa subotnjeg događaja.