Počeo je TEDxZagreb BUILD.FUTURE.NOW.

Ekipa TEDxZagreb-a se od ranih jutarnjih sati šuljala po tajnim hodnicima Lisinskog. Sumnjamo da neki jučer nisu ni stigli otići kući, ali za sada to nitko nije priznao.

Najentuzijastičniji dio publike se pred Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog okupio i prije nego što smo otvorili vrata. Možda preuveličavamo kad kažemo da su ljudi pohrlili u dvoranu, ali oprostit ćete nam jer smo i sami jako uzbuđeni. Dok je ekipa čekala ulazak u dvoranu istraživali su brojne zanimljive sadržaje, koje smo sakrili oko dvorane. Pripremili smo ponešto za svakoga: od rukovanja sa robotskom rukom, preko raznih simulacija do sokova i slastica.

Nešto prije početka oglasililo se zvono za ulazak u dvoranu, a zatvorena vrata su označila početak najvećeg TEDx događaja u regiji. S obzirom na to da se u dvoranu ne smije ulaziti nakon početka sessiona pobrinuli smo se i za live prijenos na nekoliko velikih ekrana izvan dvorane. Također, na našim društvenim mrežama možete pratiti sve što se događa na TEDxZagreb BUILD.FUTURE.NOW. Na Facebook-u pričamo s gostima i otkrivamo sve čari najinspirativnijeg događaja u godini dok na Instagramu možete saznati više o idejama naše publike i vidjeti kako se zabavljaju.

Naš uvodni blok, xsession, otvorili su juniori iz plesne skupine Atomic dance factory sa svojim trenerom, dok su nešto kasnije nastupili talentirani mališani koji su izazvali oduševljenje publike i organizatora.

Nakon kratkog videa o povijesti TedxZagreb-a, publici se predstavio i moderator današnjeg togađaja, Trpimir Vicković popularno zvan Vicko, koji je punim srcem i dušom pozdravio publiku.

Kako priliči dobrom domačinu, našoj publici se predstavio i nositelj licence TEDxZagreb-a, Karlo Matić. Kratko je zaželio dobrodošlicu uz citat Dobriše Cesarića „Teče i teče jedan slap što u njemu znači moja mala kap“, kao misao vodilju današnjeg događaja.

Nakon nešto službenijeg dijela uslijedili su naši glazbeni gosti Mia Dimšić, Antonela Doko i Luminize sa svojim hitovima.

Xsession je završio dodjelom Westinovih nagrada nasumično izabranim dobitnicima u publici, a zatim su svi odjurili na ručak prije početka prvog sessiona.