HUB385 – Dom TEDxZagreb i mjesto gdje nastaje čarolija

Kako je TEDxZagreb najinspirativniji događaj u regiji, ne čudi ni činjenica da smo dom pronašli na jednoj od najinspirativnijih adresa u Hrvatskoj. Energija koju dijelimo sa HUB385 uvelike je zaslužna za ono što te čeka 15. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

HUB385 otvorio je svoja vrata krajem ožujka 2016. godine s ponudom coworking spacea, a suradnja s TEDxZagrebom započela je u rujnu iste godine. Kada smo tražili radni prostor znali smo da želimo više od običnog ureda, željeli smo mjesto gdje ne postoji nemoguća ideja i svaka jevrijedna širenja – upravo to nam je HUB385 pružio pa je brzo postao i naš drugi dom. Prostor u kojem iz dana u dan rastemo otvorenoga je tipa, u punom smislu te riječi, mjesto gdje slobodno širimo ideje i surađujemo sa svim sustanarima bez obzira na dan u godini ili sat u danu.

Svi koji se odluče ovdje napredovati, na raspolaganju imaju sve što je potrebno za uspjeh, od kreativne atmosfere, preko udobnih stolaca i šarenih ureda do soba za odmor i svih ostalih pogodnosti suvremenog i inovativnog radnog okruženja. Stari pogon bivše tvornice tekstila „Heruc“ na Trešnjevci mjesto je gdje ne nastaje samo naša čarolija, već i ona dobro poznate ekipe iz Netokracije, ENTG-a ali i preko 200 drugih pojedinaca od kojih je čak 45 start upova.

Kako je tehnologija jedna od temeljnih sastavnica TED-a općenito, ova  se suradnja nametnula kao jedini logični izbor jer u HUB385 imamo sve prednosti moderne tehnologije. Najbržu internetsku povezivost, 3D pisače, pokrivenost sigurnosnim kamerama i projektore, a ne odmaže ni činjenica da smo od centra udaljeni samo 7 minuta pa su i dugi radni dani lakši jer nam je sve na domak ruke.

Zajedno s grupom stručnjaka i mentora HUB385 organizira radionice, STEM i komunikacijska događanja, meetupove i hackathone za svoje korisnike, ali i za širu publiku. Istovremeno su postali popularni i među drugim organizatorima pa su se i naši TEDxZagrebSalon: Vizionar ili lider i TEDxZagrebWomen održali u konferencijskim dvoranama ovog poduzetničkog centra. Nakon prve velike konferencije Brave New World i uspješne STEM škole u kolovozu pokrenuli su program edukacije i mentorstva HUB385 Academy za sve zainteresirane te s djecom rade na njihovim prvim koracima u svijetu IT-a. Zajedno promičemo inovaciju, suradnju i dijeljenje znanja te smo aktivno uključeni u razvoj zajednice i tehnoloških inovacija.

Veselimo se novim događajima, suradnjama, suživotu sa stanovnicima HUB385 i idejama vrijednim širenja.